Retourneren

Retouren
Op elke bestelling die je bij ons doet, zit een zichttermijn van 14 dagen. Binnen die termijn kun je afzien van je aankoop en het artikel retour sturen.

Zo stuur je een product retour:

Vertel het onze klantenservice via klantenservice@atkin.nl
Download het retourformulier, vul het in en voeg het bij je geretourneerde bestelling. Let op: retouren zonder retourformulieren kunnen wij helaas niet in behandeling nemen!
Stuur je retour in de originele verpakking voldoende gefrankeerd* naar ons opgegeven retour adres.

*De kosten voor het terugsturen van uw aankoop worden niet door Viante vergoed.

Wanneer het artikel gebruikssporen of beschadigingen heeft, die ontstaan zijn door gebruik van het product, kunnen we mogelijk besluiten om het aankoopbedrag van het product niet of slechts gedeeltelijk terug te storten. We informeren je hierover per mail.

Wegens hygiënische redenen kunnen lingerie, onderbroeken, sokken, mondkapjes, etc. niet geruild of geretourneerd worden. We vragen hiervoor je begrip.

Herroepingsrecht
Voor eventuele retouren geldt een wettelijk herroepingsrecht op de overeenkomst als volgt:

1. De klant heeft het recht om binnen 14 dagen**na ontvangst een beroep te doen op het herroepingsrecht en zonder opgave van redenen de bestelling te annuleren.
2. De klant heeft na het beroep nogmaals 14 dagen**om de bestelling op eigen kosten in onberispelijke staat terug te sturen, in de originele verpakking.
3. Nadat de klant zich op het herroepingsrecht beroept, heeft de verkoper 14 dagen** na aanmelding van het retour om het aankoopbedrag terug te storten.
Voor deze overeenkomst geldt dat Viante een handelsnaam en webwinkel is van BrightShops.

Viante volgt hiermee de wettelijke bepalingen conform Artikel 6.230r van het Burgerlijk Wetboek.

Tijdelijke aanpassing Algemene Voorwaarden artikel 8 sub 2-i over herroepingsrecht tijdens een virusperiode (Corona, MRSA, SARS ea).
In het kort: producten zoals beschermende kleding, chirurgische mondmaskers, FFP1/FFP2/FFP3 ademhalingsmaskers en alcoholdoekjes kunnen na het aannemen en openen van het pakket niet geretourneerd worden aangezien de hygïenische toestand niet gewaarborgd kan worden voor de terugname en herverkoop.

**Let op: dit geldt niet voor huishoudelijke apparaten. Bij deze producten heeft u 48 uur de tijd, vanaf het moment dat u de bestelling heeft ontvangen, om ons op de hoogte te stellen van schade, onvolledige levering of als u deze wilt retourneren. Neem in dat geval direct contact op met onze klantenservice.